Ads 468x60px

luni, 14 martie 2011

[Film] Black Swan

   Am vizionat recent ultimul film al lui Darren Aronofsky unul din filmele nominalizate la Oscar anul acesta, si trebuie sa spun ca am fost placut surprins. Desi imi placuse ce vazusem in trailer, am inceput sa ma uit la el putin sceptic, actiunea filmului fiind plasata in lumea baletului.

   Inceputul filmului nu tradeaza adevarata idee a filmului, se doreste o reinterpretare a Lacului Lebedelor, Nina (Natalie Portman) primeste rolul principal in piesa, cel mai greu rol dublu posibil,si chiar daca actiunea incepe mai greu, filmul nu dezamageste.
   Natalie Portman, interpreteaza, dupa parerea mea, cel mai bun rol din cariera ei dand viata Ninei, o balerina foarte talentata, dar care ascunde multe secrete, pe care si le suprima, iar pentru a putea face fata rolului primit ea trebuie sa faca exact contrariul a ceea ce este ea obisnuita.
   Ideea filmului se rezuma la crearea operei perfecte, dar care pentru a fi perfecta trebuie sa ilustreze tocmai inperfectiunea oamenilor, respectiv scoaterea la iveala a laturii intunecate, pe care fiecare o avem si realizarea sacrificiului suprem.
   De aceasta parte are grija, directorul piesei (Vincent Cassel), care o manipuleaza si modeleaza pe Nina astfel incat sa devina Labada neagra de care are nevoie.
   In rest filmul este condimentat de mult suspans, devieri ale atentiei de la adevarata poveste, iluzii si manipulari vizuale, care te fac sa stai lipit in scaun sa vezi ce vrea de fapt domnul Darren de la noi, cei care urmarim filmul.
   Black Swan, e clar nu se adreseaza tuturor, ci celor care savureaza genul psihologic, cu multe rasturnari de situatii, si care nu isi doresc sa vada un final de genul "Happily ever after".

Vizionare placuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu