Ads 468x60px

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Google lanseaza "Ofertele Google"

  Gigantul Google a lansat vineri serviciul de reduceri de grup "Google Offers". In acest moment, e asa de tarziu, incat ziare, reviste si companii de tip "cupon" au ajuns inaintea Google in aceasta afacere. Acesta piata foarte noua, a reducerilor de grup, este intr-o crestere fantastica, dublandu-si vanzarile de la luna la luna. Acest lucru a determinat, dupa cum era de asteptat, aparitia multor companii ca ciupercile dupa ploaie. Insa in realitate doar doua sunt cu adevarat importante, Groupon si LivingSocial. Restul sunt companii de tip "me-too", mimetiste, dar avand in vedere ca se estimeaza ca piata reducerilor de grup la nivel global va ajunge la 3,9 miliarde de dolari, pana in 2015, se pare ca este destul loc pentru toata lumea, deocamdata. 
  Interesant este ca cei de la Google, au incercat inca din Decembrie 2010 sa intre pe acesta piata, de aceasta data prin cumpararea Groupon pentru 6 mld $, presimtindu-i potentialul foarte ridicat, insa s-au lovit de refuzul Groupon.
  Se pare ca gigantul motoarelor de cautare nu a renuntat la acesta idee, asa ca Google Offers a fost lansat vineri, doar in Portland, pentru moment, fiind promovat prin intermediul unui clip pe YouTube, si urmand sa fie extins rapid si in alte orase si tari dupa o perioada de teste.
  Ramane totusi de vazut daca Google va putea sa isi lase amprenta asupra uneia din cele mai interesante piete ale momentului, avand in vedere ca firme precum Groupon si LivingSocial sunt prezente in peste 500 de piete la nivel global, si au generat venituri de $1,4 mld, respectiv $632 mld.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu